""
Foto © Knud Mortensen

Økologi og lokale råvarer

I Det Gode Madhus prioriterer vi økologi højt, og vores menuer afspejler årstid og sæson

Bronzemestre i økologi

Hos Det Gode Madhus er vi stolte af, at vi siden foråret 2020 har haft Fødevarestyrelsens Økologiske Spisemærke i bronze. Det betyder, at mellem 30 og 60 procent af vores råvarer er økologiske.

Vi vægter økologi og bæredygtighed højt, fordi vi gerne vil passe på både dyrene, naturen og miljøet. Det er et ansvar, vi tager alvorligt – og vi er glade for, at du er en del af det.

Vi lytter også til dig. Den seneste kundeundersøgelse viser stor tilfredshed med både vores retter og portionsstørrelser – det er vi rigtig glade for!

Vi arbejder hele tiden på at gøre maden endnu bedre. Derfor tilbyder vi nu flere retter med fisk og grønt – og der er også mulighed for friske salater, hvis du har lyst til det.

Vores mad indeholder i gennemsnit 42 % økologi.

Vores økologiske varer er blandt andet:

  • Mejeriprodukter
  • Mel og gryn
  • Kartofler
  • Noget frugt og grønt f.eks. æbler til æblegrød,
    og hvidkål til den stuvede hvidkål

Det økologiske spisemærke

Det Økologiske Spisemærke er et statskontrolleret bevis på, at et spisested satser på økologi.

Det Økologiske Spisemærke viser, hvor stor en procentdel af de indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologisk.

Vores årstidsbestemte retter kunne være...

Vinter
Gule ærter med kartofler og kogt flæsk

Forår
Gammeldags stegt kyllingelår med persille, kartofler, skysovs og hjemmelavet rabarberkompot

Sommer
Barbecuemarineret spareribs med kartofler, brun sovs og nye gulerødder

Efterår
Gammeldags oksesteg med kartofler, skysovs og sennepsbraiseret selleri 

Samarbejde med Meyers Madhus

I Det Gode Madhus har vi siden september 2022 været en del af et samarbejde med Meyers Madhus, der hedder 'Økologi og Madglæde'.

Et samarbejde, der har fokus på økologisk og bæredygtig omstilling i 45 offentlige køkkener og i seks kommuner.